utorok 25. októbra 2011

Holden outerwear & Ashbury eyewear



HOLDEN OUTERWEAR
Náš ciel je jednoduchý – spojiť elementy štýlu, funkčnosti a rešpektu k životnému prostrediu, aby sme vytvorili neobyčajný produkt. Každý produkt z kolekcie Holden reflektuje náš nekompromisný vzťah k designu a ďalším elementom, ktoré odlišujú krásu od obyčajnosti.

História
Holden outerwear vznikol v r. 2000 ako duchovné dieťa pro snowboardera Michaela LeBlanca a pro skateboardera Chrissa Millera. LeBlanc získal dizajnéra Scotta Zergebela, aby spolu navrhli kolekciu oblečenia, potom ako spolupracovali na spoločnom projekte kolekcie pre vtedajšiu značku M3 snowboards. LeBlanc a Zergebel sa stali priateľmi a fanúšikmi práce toho druhého. Výsledok sa stretol s veľkým úspechom a LeBlanc nasledoval svoj sen vo výrobe oblečenia so street strihmi na rozdiel od obvyklých širokých (baggy) strihov a dostatočne funkčne natoľko, že sa dá v ňom pohodlne snowboardovať.

Značka
Značka Holden vznikla v roku 2002 pod krídlami Earthproducts, K2. Holden prevzal meno mladého hrdinu známeho románu JD Salingera- Kto chytá v žite, ktorého motív vzbury proti obyčajnosti stoji doteraz za značkou. V roku 2007 Holden rozviazal kontrakt s Earthproducts a v súčasnosti funguje ako nezávislá značka snowboarderov a pre snowboarding.

Kolekcia / Environmentálna oddanosť
Od svojho založenia Holden cítil zodpovednosť za životné prostredie. Pred piatimi rokmi Holden priniesol na trh novú, prevratnú konopnú textíliu, ktorá je vysoko vode odolná a ekologickejšia ako všetky polyesterové a nylonové vlákniny na trhu v tej dobe. Od vtedy niekoľko ostaných významných značiek nasledovalo náš vzor v zavádzaní alternatívnych, ekologických materiálov z prírodných surovín. Sme hrdý, že sa v súčasnosti ekologické materiály uplatňujú vo svete oblečenia na vonkajšie použitie a od vtedy veľa iných značiek nasledovali náš príklad a dnes môžeme povedať, že Holden veľkou mierou prispel k environmentálnej zodpovednosti v rámci snowboardingu.. V súčasnosti je 90% produktov Holden ECO Friendly, na čo sme veľmi pyšný.
Keď príde k textíliám, Holden sa vyhýba lacným polyesterovým textíliám v prospech jemnejších organických materiáloch. Vyvíjame 60 percent používaných textílií v našej firme, namiesto iba zakúpenia hotových textílií na trhu, ako väčšina našej konkurencie. Je to o tom robiť veci lepšie a s nadšením. Sme presvedčený, že naša rozdielnosť hovorí sama za seba. Od progresívnych materiálov ako Toray Dermizax, vysoko kvalitná, ultra vode odolná a vysoko dýchateľná Japonská textília s jemnou štruktúrou, až po našu novú 3 vrstvovú textíliu vyvinutú s významným textilným inovátorom Schoeller-FTC, v spolupráci s ktorým budeme ďalej pokračovať vo vývoji. Neustále tlačíme na environmentálnu stránku nášho oblečenia. Vylepšili sme našu konopnú kolekciu o špeciálny vypalovací proces, ktorý prudko vypáli hrubý vláknitý povrch a látka sa stane jemnejšou a ešte vode odolnejšou. Holden sa vždy zameriava na vysokokvalitné materiály a funkcionalitu. Naše oblečenie ide ruka v ruke so starým príslovím kvalita nad kvantitu. Veríme, že keď si nájdete chvíľku a pozriete si naše oblečenie, vyskúšate si ho, tak spoznáte špeciálnosť našich produktov. Sú vyvinuté pre dlhodobú výdrž, nie na jeden rok.

Holden FIT
Koncepcia Fit & Fabric ide ďalej ako je bežná realita. Štruktúra našich textílií, ich váha a „fit“ strih sú veľmi dôležité pre celkovú funkcionalitu outerwearu. Už veľmi dobre známy Holden fit je klasický štýl, ani úzky ani široký. Oblečenie je vždy navrhnuté tak, aby neobmedzovalo v pohybe a nijak neprekážalo. Veľmi úzko spolupracujeme s vlastnými expertmi, aby sme zabezpečili, že naše oblečenie je fit a zároveň poskytuje úplnú voľnosť pohybu. Fit je dôležitým komponentom našej filozofie.



More Snowboarding Videos



ASHBURY EYEWEAR
Je nezávislá spoločnosť založená pro snowboarderom Nimom Jalalim, bývalým K2 team managerom Lancom Hakkerom a jeho bratom dizajnérom Mikom Hakkerom. Títo traja vyrástli spolu na svahoch a vždy chceli založiť vlastnú spoločnosť. To sa podarilo v r. 2008 keď spolu založili spoločnosť Ashbury eyewear, značku pre skutočný snowboarding a skateboarding.
Ashbury ponuka štýlový eyewear pre snowboarding a skateboarding so všetkými vlastnosťami, ktoré sú potrebné a so žiadnymi, ktoré nie sú potrebné. Prvé okuliare Kaleidoscope sa stali okamžitým hitom svojim jednoduchým dizajnom a prijateľnou cenou. Ashbury medzičasom vyrástlo na globálnu spoločnosť s jedným z najlepších teamov na svete.




Pre viac info a online shop www.holden.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára